maz\’s

Just another WordPress.com weblog

LATIHAN / Kursus Fertigasi Jun 26, 2008

Filed under: pendidikan — mentadak @ 3:21 pm
Tags:

            dah lama aku tak update sebab terlalu bz ngan keje so baru nie aku terjumpa satu laman web yang berkaitan ngan sistem fertigasi nie..kat sini ada menceritakan dengan agak detail pasal sistem nie so aku rasa sesape yang berminat memang sesuai la melihat sendiri laman web nie untuk lebihkan pengetahuan dan mendapat pelbagai info yang aku sendiri tak dapat nak explain pasal aku bukanlah arif sangat pasal nie…aku pon still lagi belajar tentang pertanian ni…kalau berminat bleh layari web tersebut… kat sini juga aku amik sket maklumat dari web tersebut untuk lebih jelas…nak download borang pegilah laman web dia http://www.gmpeladang.com.my/fertigasi%20tomato.htm

            http://www.fertigasionline.com/

 

1)  Kursus yang diberikan merangkumi aspek kegiatan hortikultur, teori mahupun secara praktikal yang sesuai  

  bergantung kepada jenis tanaman.

 

2)  Kursus disediakan untuk individu perseorangan, agensi-agensi kerajaan, jabatan-jabatan kerajaan mahupun

institusi pengajian 

 

3) Peserta yang mengikuti kursus yang disediakan ini didedahkan untuk menjadi usahawan atau tani baru berdasarkan

 informasi yang lengkap.

 

4)  Modul kursus yang lengkap dan padat sangat sesuai dan mudah diikuti oleh peserta dalam jangka masa yang singkat.

 

5)  Kursus ini disampaikan oleh tenaga pengajar yang berpengalaman dalam bidang  pertanian fertigasi.

 

6)  Kemudahan untuk teori dan amali adalah lengkap untuk setiap peserta.

 

7)  Peserta untuk setiap kursus antara 10 hingga 15 orang.  

 

 

  Jadual Kursus 2008

 

Kursus selama 4 hari.Jadual kursus bagi tahun  Penggal Pertama 2007 saperti jadual dibawah;

 

Bil         Siri                              Tarikh                                                  Peserta

 

57           11/2008                             03-06hb Julai 2008                                                Usahawan Tani

58           12/2008                             21-26hb Julai 2008                                                JP Tech Malaysia

 

 

Pendaftaran

 

Hubungi pegawai berikut untuk pendaftaran kursus.

 

1.Mohamad Syahmi                       –        0124023435

2. Mohamad Zamir                          –       0179029009

3. Ghazali Muda                              –       0199566939

4. Cik Shaidaty binti Omar              –       096175363

 

Modul Kursus Keusahawan Tani Fertigasi.

 

Kursus kaedah tanaman fertigasi dengan tumpuan tanaman rock melon,cili,tomato dan timun  jepun.

Peserta tanpa pengalaman dan kemahiran dalam bidang pertanian dibimbing sehingga mahir dan berjaya

dalam tanaman fertigasi.

 

Kos kursus dan kemudahan

 

 1)    Kos RM500 sahaja tidak termasuk penginapan

 2)   Potongan harga akan diberi untuk peserta berkumpulan tidak kurang daripada 10 orang

 3)   Peserta akan dihubungi melalui sms dan telefon

 4)   100 meter dengan masjid Tengku Sulong Padang Negera

 5)   1 km dari Masjid Terapung

 6)   300 meter dengan Plaza Padang Negara

 7)   2 km dari  pantai Batu Burok

 8)   4 km dari Pasar Kedai Payang Kuala Terengganu

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s